Danmark - Zimbabwe

Landepolitikpapir 2013-2015

Danmark - Zimbabwe
Danmark - Zimbabwe
Danida, Udenrigsministeriet, April 2013
Serier: Lande og regioner, Zimbabwe, Dansk udviklingssamarbejde, Afrika
Varenr. 978-87-7087-756-5
Sprog: Dansk
Publikationen findes også påEngelsk

"Danmark – Zimbabwe" udkommer ikke som en trykt udgivelse. Landepolitikpapiret er integreret i Danidas hjemmeside, og kan ses og downloades derfra, men PDf’en er også tilgængelig ovenfor.

 

Se eventuelt også oversigten med landepolitikker på Danidas hjemmeside

 

 

Resumé:  

Zimbabwe befinder sig i en skrøbelig politisk transitionsproces på vej mod et flerpartidemokrati, uden vold og menneskerettighedskrænkelser. Potentialet er der for en hurtig økonomisk udvikling i kølvandet på demokratiske reformer, men der er kræfter i landet som hellere ser status quo. Zimbabwes placering som nummer 173 ud af 187 lande på FN’ s udviklingsindeks understreger, at der er mange udfordringer. På trods af en betydelig økonomisk vækst siden 2009 når udviklingen langt fra alle i et land med store uligheder.
Danmark har været aktivt engageret i Zimbabwe siden kampen for uafhængighed og har siden dannelsen af samlingsregeringen i 2009 styrket de diplomatiske relationer og øget udviklingsbistanden betydeligt. Danmark er således igen blandt de største bilaterale partnere i landet. Danmark betragter international dialog og styrket samarbejde med Zimbabwe som en forudsætning for landets udvikling. Gennem aktiv diplomatisk dialog med blandt andre nabolandene i Det sydlige Afrika (SADC) og i EU arbejder Danmark for en situation, hvor det internationale samfunds restriktive og ledsagende foranstaltninger ikke længere har relevans.
Det danske engagement i Zimbabwe tager sit udgangspunkt i en rettighedsbaseret tilgang og sigter mod at opbygge og styrke demokratiske institutioner og fremme universelle menneskerettigheder samtidig med at der ydes støtte til inklusiv vækst, privatsektor-udvikling og bedre levevilkår for den zimbabwiske befolkning. For at fremme denne målsætning benytter Danmark sig af en række forskellige instrumenter, herunder diplomatisk dialog, styrkelse af handels- og privatsektorsamarbejdet og omfattende udviklingsbistand

 

Ingen bestillinger
Dankort Diners Club Kort MasterCard Visa Forbrugsforeningen PAYPAL