Udvikling 4/2016 juni
Danmark Globale Magasin

Bushens Barske Vogtere

Udvikling 4/2016 juni<br>Danmark Globale Magasin
Udvikling 4/2016 juni
Danmark Globale Magasin
Danida, Udenrigsministeriet, August 2016
Serier: Lande og regioner, Månedsavisen Udvikling, Temaer, Burkina Faso, Avisen Udvikling, Dansk udviklingssamarbejde, Udvikling - Danmarks Globale Magasin, Afrika, Asien
Varenr. UMU0416
Sprog: Dansk
Elektroniske udgaver til download:
Gratis
Læg i kurv

Mens uroen af og til blusser op rundt om i Vestafrika, så udgør Burkina Faso en relativt stabil, men fattig undtagelse i regionen. Udvikling har besøgt det vestafrikanske land og talt med rapperen, musikeren og aktivisten Smockey om tiden efter urolighederne i 2015 og behovet for en ny politisk kultur. Du kan også møde slagter Adama Ouena, hvis butik vokser i takt med en voksende middelklasse i landet efterspørger bøffer, pølser og andre sager af høj kvalitet.
Endeligt har Udvikling også været på en tur på landet i den sydligere del af Burkina Faso, hvor staten står svagt, og mødt de orangeklædte, fåmælte mænd med haglgeværer, som udgør borgervæbningen. De er politi og dommere på samme tid, og fanger de en mistænkt tyv, kan han været sikker på at få det, de mener, er en passende straf – bøde, pisk eller tæv.
I Udvikling 4/16 kan du også møde en række iranske unge, der fortæller om tidsfordriv og social samvær i et samfund, hvor alkohol, vestlig musik og selfies uden tørklæde er forbudt.
Læs også en analyse om danske mediers behandling af lande, der tager springet til at blive mellemindkomstlande. Om OECD/DAC’s seneste eksaminering af Danmarks udviklingsbistand, om demobilisering af den colombianske FARC-guerilla og om afrikanske statslederes hang til opulente og pompøse titler.

 

Ingen bestillinger
Dankort Diners Club Kort MasterCard Visa Forbrugsforeningen PAYPAL