Danmarks samtænkte stabiliseringsindsatser i verdens brændpunkter
Danmarks samtænkte stabiliseringsindsatser i verdens brændpunkter
Danmarks samtænkte stabiliseringsindsatser i verdens brændpunkter
Danida, Udenrigsministeriet, September 2013
Serier: Somalia, Lande og regioner, Temaer, Afghanistan, Mali
Varenr. 978-87-996550-0-7
Sprog: Dansk
Publikationen findes også påEngelsk
48 sider
Elektroniske udgaver til download:
Gratis
Læg i kurv

I arbejdet for at sikre en retfærdig og fredelig verden er stabilisering af skrøbelige stater en afgørende udfordring i det 21. århundrede. Det afspejles i mange danske indsatser i disse år, f.eks. i Somalia, Mali, Syrien og Afghanistan. Skrøbelige stater mangler kapaciteten eller viljen til at levere de grundlæggende funktioner, der skaber det nødvendige grundlag for udvikling og sikkerhed. Dette kan have store konsekvenser i form af ekstrem fattigdom, flygtningestrømme, fristeder for terrorister og økonomisk kriminalitet.
Samtænkte stabiliseringsindsatser, der finder sted i krydsfeltet mellem sikkerhed og udvikling, er en særlig prioritet i den danske udenrigspolitik. Danmark har mange forskellige kapaciteter til rådighed for indsatserne, heriblandt diplomati, udviklingssamarbejde, militær og politibidrag.
For at skabe størst sammenhæng i og effekt af de danske indsatser har regeringen udarbejdet denne samlede politik for Danmarks stabiliseringsindsatser, der bygger på konkrete erfaringer fra felten og udstikker retningslinjer for Danmarks fremtidige stabiliseringsindsatser.

 

Ingen bestillinger
Dankort Diners Club Kort MasterCard Visa Forbrugsforeningen PAYPAL