Den danske indsats i Afghanistan 2009

afrapportering 2009

Den danske indsats i Afghanistan 2009
Den danske indsats i Afghanistan 2009
Udenrigsministeriet, Oktober 2010
Serier: Lande og regioner, Afghanistan
Varenr. 978-87-7087-450-2
Sprog: Dansk
44 sider
Elektroniske udgaver til download:
Gratis
Læg i kurv

Regeringen lancerede i sommeren 2008 en samlet strategi for den danske indsats i Afghanistan frem til 2012. Dette er den anden afrapportering på strategiens gennemførelse. Afrapporteringen går særligt i dybden med stabiliserings- og udviklingsindsatsen i Helmand-provinsen, hvor der både er en dansk militær og civil indsats og hvor der fastlægges ét-årige målsætninger.

Situationen i Afghanistan er alvorlig og kompleks. De mange gensidigt afhængige problemer er en udfordring for stabiliseringen og udvikling af landet. Den skrøbelige sikkerhedssituation, korruption og udbredte fattigdom er med til at undergrave befolkningens tiltro til den politiske, militære og udviklingsmæssige indsats i Afghanistan. Nye meningsmålinger viser, at halvdelen af den afghanske befolkning fortsat frygter for deres personlige sikkerhed.

Der kan dog også spores optimisme, idet 42 pct. af den afghanske befolkning mener, det går den rigtige vej. Danmark støtter på udviklingssiden landsdækkende afghanske udviklingsprogrammer, som viser at det i store dele af landet er muligt at skabe udvikling.

Afrapporteringens særlige fokus på Helmandprovinsen viser at den danske indsats i 2009 har bidraget til træning af soldater, opførelse af skoler, etablering af stipendieprogram, styrkelse af EUPOL, uddeling af hvedesåsæd og kunstgødning samt renovering af vandkraftværket og elforsyningsnettet i Gereshk i Helmand.

 

Ingen bestillinger
Dankort Diners Club Kort MasterCard Visa Forbrugsforeningen PAYPAL