Danmarks støtte til minerydning som led i den samlede humanitære bistand og udviklingsbistand
Danmarks støtte til minerydning som led i den samlede humanitære bistand og udviklingsbistand
Danmarks støtte til minerydning som led i den samlede humanitære bistand og udviklingsbistand
Danida, Udenrigsministeriet, December 2006
Serier: Temaer, Dansk udviklingssamarbejde
Varenr. 9788776673352
Sprog: Dansk
Publikationen findes også påEngelsk
27 sider
Elektroniske udgaver til download:
Gratis
Læg i kurv

Den nye strategi udstikker de generelle retningslinjer for, hvordan kommende minerydningsaktiviteter skal prioriteres og gennemføres. Som noget nyt - set i forhold til den tidligere politik fra 2001 - ses minerydningsaktiviteter nu i sammenhæng med og som en integreret del af Danmarks øvrige bistandsaktiviteter.

Strategien tager udgangspunkt i Ottawa-konventionen, som Danmark har underskrevet. Hovedformålet med Danmarks støtte til minerydning er at hjælpe regeringerne i de berørte lande, så de hurtigst muligt selv kan overtage ansvaret for opgaverne. Kapacitetsopbygning i modtagerlandene er derfor et væsentligt element i bistanden.

Danmark bidrager økonomisk til det det internationale arbejde, gennem nationale og internationale NGO’er og FN. Danmark støtter blandt andet udviklingen af sikrere og bedre metoder til fysisk og mekanisk minerydning, ligesom Danmark støtter undervisning i minefare, støtte til mineofre og kendskabet til Ottawa konventionen.

Danmark vil fortsat yde støtte til de områder, hvor behovet er størst og gerne områder, hvor der i forvejen er danske aktiviteter for på den måde at opnå en positiv synergieffekt. Man ønsker at udnytte de danske NGO’eres ekspertise på området, ligesom man gerne arbejder gennem lokale NGO’er. Danmarks støtte er fleksibel, men vil hvor det er muligt ind længerevarende partnerskaber, med henblik på hurtigt og effektivt at få rydde følgerne af miner.

 

Ingen bestillinger
Dankort Diners Club Kort MasterCard Visa Forbrugsforeningen PAYPAL