TRÆKFUGLEN (Klassesæt) 2019: 30 elevbøger + 2 lærervejledninger
TRÆKFUGLEN (Klassesæt) 2019: 30 elevbøger + 2 lærervejledninger
TRÆKFUGLEN (Klassesæt) 2019: 30 elevbøger + 2 lærervejledninger
Danida, Udenrigsministeriet, April 2019
Serier: Lande og regioner, Bangladesh, Børnenes U-landskalender - undervisningsmateriale til indskolingen, Asien
Kenneth Bøgh Andersen
Varenr. 978-87-93760-11-0
Sprog: Dansk
Pris DKK249,00
Læg i kurv
TRÆKFUGLEN

 

KLASSESÆT

U-LANDSKALENDERMATERIALE, 2019 (Bangladesh)

 

 

Ved bestilling før 1. september 2019 leveres det trykte klassesæt cirka 1. oktober. Ultimo september vil købere af trykte bøger også modtage bøgerne som PDF.

 

Klassesættet rummer:

30 elevbøger (64 sider) og 2 lærervejledninger (44 sider).

 

På hjemmesiden for U-landskalenderen 2019 (2019.u-landskalender.dk) findes alle de øvrige materialer til bøgerne: Opgave-ark, film, online-opgaver, lydbøger, web-værktøjer til elevproduktion, fagligt opdagelses-univers for elever m.v. Alt dette er tilgængeligt fra cirka 1. oktober 2019.

 

Om elevbogen:

”Trækfuglen” er skrevet af Kenneth Bøgh Andersen. Historien bygger på børnenes – og især pigernes – livsvilkår i de fattige slumområder i Bangladesh’ hovedstad Dhaka. For at kunne skrive historien har Kenneth selv besøgt børnene i Dhaka og har oplevet deres hverdag på nærmeste hold. Hovedpersonen er den 12-årige pige Farjana. Hun bor sammen med sin familie i et lille blikskur i slummen, hvor toget buldrer forbi flere gange i timen. Inden længe skal Farjanas storesøster, Jasmin på 15 år, giftes bort, fordi familien ikke har råd til at betale for mad og skoleudgifter. Selvom det i Bangladesh er helt almindeligt, at pigerne bliver gift bort i en ung alder, så synes Farjana, at det er uretfærdigt. Jasmin er nemlig rigtig dygtig i skolen. Hvis hun bliver gift er det slut med skolegangen. Og så har Farjana slet ikke lyst til at miste sin søster.

Inden Farjana ved af det, er hun kastet ud i et eventyr, hvor både en slidt bamse, en dramatisk togrejse, en pige fra Dhakas middelklasse og Harry Potter spiller vigtige roller.

 

Bogen er den røde tråd i en faglig opdagelsesrejse for 1.-5. klasse.

 

Elevbogen er i stort format og rummer også flotte fotos og tegninger, tre små gyser-eventyr og masser af faktastof, som eleverne skal bruge i arbejdet med de mange opgaver. Bogens tekster har varierende lix og som læsestøtte ligger den også fra oktober 2019 på materialets hjemmeside som skærmbog med oplæsning.

 

Lærervejledningen ruster læreren godt til et kortere eller længere fagligt forløb. Den rummer en stor fakta-sektion med baggrundsstof om Bangladesh, en praktisk oversigt over materialets muligheder og med nem og grundig vejledning i forløbene og opgaverne.

 

Materialet er struktureret i nemme og fleksible forløb med grundig vejledning målrettet 1.-2. klasse og 3.-5. klasse – til dansk, natur/teknologi og tværfagligt med de kreative fag. Til kortere og længere forløb eller til temauge(r).

 

Opgaverne er varierede og har fokus på oplevelse, inddragelse, formidling og en høj grad af faglighed – tilpasset Forenklede Fælles Mål for hvert fag. Der er både meget faglige og mere kreative opgaver. Forløbene er veltilrettelagte og kan nemt skaleres op og ned. Der er også skræddersyede, komplette web-værktøjer til elevproduktion med fokus på faglig research og formidling – ud fra Det 21. århundredes kompetencer. Hjemmesidens lærerunivers rummer bl.a. en opgavebank, filmbank og billedbank. Der ligger også en række film fra DR, Danida og PlanBørnefonden, der er lavet til materialet.

 

Læs mere nu på www.u-landskalender.dk

Alt materialet til 2019 og ”Trækfuglen” forbliver tilgængeligt fra 1. oktober 2019 og i årene fremover – både lærer- og elevmateriale og web-værktøjer: Find det på www.2019.u-landskalender.dk

 

 

Bestil enkelt-eksemplarer af elevbog her

Bestil enkelt-eksemplarer af lærervejledning her

Bøger af forfatter med samme navn:
2019 - TRÆKFUGLEN (Elevbog) 2019
Ingen bestillinger
Dankort Diners Club Kort MasterCard Visa Forbrugsforeningen PAYPAL