Udvikling 1/2016 februar
Danmarks globale magasin

Nyt fra nærområdet

Udvikling 1/2016 februar<br>Danmarks globale magasin
Udvikling 1/2016 februar
Danmarks globale magasin
Danida, Udenrigsministeriet, Februar 2016
Serier: Lande og regioner, Latinamerika, Nicaragua, Temaer, Mozambique, Dansk udviklingssamarbejde, Sydafrika, Udvikling - Danmarks Globale Magasin, Afrika, Etiopien
Varenr. 978-87-7087-907-1
Sprog: Dansk
67 sider
Elektroniske udgaver til download:
Gratis
Læg i kurv

Hvad betyder det for mennesker og miljø, at der nu bliver gravet en kanal tværs gennem Nicaragua? Hvorfor kan man aldrig, uanset hvor hårdt man anstrenger sig, blive rig af at dyrke landbrug i Mozambique? Og hvordan skal den hjælp til flygtninge i nærområderne, som alle besynger, udmøntes i praksis?

Det er nogle af de emner, du kan blive klogere på i magasinet Udvikling, som er på gaden den 10. februar.

Det er et nummer spækket med facts, forundring - og fede fotos: Vær eksempelvis med, når fotograf Klaus Holsting i førerhuset suser med den spritnye, kinesisk-byggede letbane gennem den etiopiske hovedstad Addis Abeba – den første af sin art i Afrika syd for Sahara.

Hvert år rejser tusinder af solhungrende feriegæster sydpå til sol, palmer og én på opleveren. Flere og flere rejser til ferielande, som også er udviklingslande. Thailand topper listen, Egypten er nummer to, men hvem er de otte øvrige? Udvikling har undersøgt sagen på søgemaskiner og hos rejsebureauer, og præsenterer nu en top-10 over danskernes foretrukne u-lands-rejsemål.

Dyk også ned i vores spændende mini-tema om by og bolig i Latinamerika. Udvikling har besøgt Alphaville uden for São Paulo, der ned sine 50.000 indbyggere er verdens største lukkede rigmandsghetto. I Buenos Aires i nabolandet Argentina ligger en ganske anden slags bebyggelse: slumbyen Villa 31, hvor beboerne – ud over fattigdommen - dagligt må finde sig i dårlig offentlig infrastruktur. Nu forsøger lederne i Villa 31 at få den store bebyggelse registreret og dermed også anderkendt af byens myndigheder.

Læs også om en ny app, som er blevet et vigtigt våben i kampen mod illegal tømmerhugst i Cambodja, om den næste generation unge politikere i Zumas kriseramte Sydafrika og om den robuste congolesiske træcykel, chukudu’en.

 

Ingen bestillinger
Dankort Diners Club Kort MasterCard Visa Forbrugsforeningen PAYPAL