Gepard-drengen
elevbog

U-landskalendermateriale, 2014 (Zambia)

Gepard-drengen<br>elevbog
Gepard-drengen
elevbog
Danida, Udenrigsministeriet, Maj 2014
Serier: Lande og regioner, Zambia, Afrika, Børnenes U-landskalender - undervisningsmateriale til indskolingen
Forfatter: Ida-Marie Rendtorff
Varenr. 978-87-7087-809-8
Sprog: Dansk
Elektroniske udgaver til download:

Elevbogen – Gepard-drengen – er omdrejningspunktet i hele undervisningsmaterialet. Det er en spændende fortælling skrevet af børnebogsforfatteren Ida-Marie Rendtorff, inspireret af børnenes virkelighed i det østlige Zambia, som hun selv har oplevet under sin researchrejse.

Geparden med de tre kløer er vendt tilbage og lusker rundt i landsbyen ved nattetid; er den kommet for at dræbe og kan hyrdedrengen Conrad og hans lillesøster Sunday afværge katastrofen? I historien kommer eleverne også helt tæt på livet i en typisk zambisk landsby, på skole- og børnelivet og på den rige natur og dyreliv.

Bogen er gennemillustreret med flotte fotos, tegninger og faktabokse, temasider og læselet-fabler, som eleverne skal bruge i arbejdet med opgaverne. Den er på 64 sider, men fortællingen er overkommelig i længde og bogen rummer tekster med varierende lix. Desuden findes den som lydbog på materialets website. Til hvert kapitel er der knyttet en række samtalespørgsmål, som hjælper med at relatere historien til elevernes egen dagligdag og opfattelser – også omkring temaet ”den gode skole” og ”børns medbestemmelse”.

 

Bestil enkelt-eksemplarer af lærervejledning her

Den trykte version af elevbogen er desværre udgået

Ingen bestillinger
Dankort Diners Club Kort MasterCard Visa Forbrugsforeningen PAYPAL