Regeringens udviklingspolitiske prioriteter 2016

Plan til udgiftsrammer for udviklingssamarbejdet 2016-2019

Regeringens udviklingspolitiske prioriteter 2016
Regeringens udviklingspolitiske prioriteter 2016
Danida, Udenrigsministeriet, Oktober 2015
Serier: Arkiv - Dansk udviklingssamarbejde
Varenr. UM0630
Sprog: Dansk
Publikationen findes også påEngelsk
Elektroniske udgaver til download:

Danmark har et udviklingssamarbejde i verdensklasse og lever som et af de få lande i verden op til FNs målsætning om at give 0,7 procent af BNI til verdens fattigste. FNs 17 nye verdensmål for fattigdomsbekæmpelse og bæredygtig udvikling skaber en ny ramme for udviklingssamarbejdet. Regeringen vil udarbejde en ny udviklingspolitisk strategi, der blandt andet bygger på input fra det udenrigs- og sikkerhedspolitiske udredningsarbejde.
Regeringen fokuserer udviklingssam arbejdet, der hvor fattigdommen er stor, hvor vi har strategiske interesser, og hvor Danmark bedst kan gøre en forskel. Udviklingssamarbejdet prioriteres i 14 prioritetslande og udfases i 7 af de nuværende prioritetslande. 10 ud af de 14 prioritetslande vil fremadrettet være i Afrika, 11 af de 14 er blandt verdens mindst udviklede lande.
Formålet med udviklingssamarbejdet er fortsat fattigdomsbekæmpelse og fremme af menneskerettigheder. Men udviklingssamarbejdet skal også hjælpe dem, der flygter fra krig og forfølgelse, og forebygge konflikter. Regeringen øger det humanitære bidrag til et historisk højt niveau, herunder særligt til hjælp til flygtninge i nærområderne og til at bekæmpe grundlæggende årsager til migration.
Udviklingssamarbejdet skal fremme bæredygtig økonomisk vækst og beskæftigelse. Et aktivt engagement fra den private sektor er afgørende, hvorfor udviklingssamarbejdet skal søge at mobilisere private investeringer i udviklingslandene. Det danske erhvervslivs kompetencer skal mere i spil.
Regeringen fastholder et aktivt multilateralt engagement, overvejende gennem EU, FN og Verdensbanken.

 

Ingen bestillinger
Dankort Diners Club Kort MasterCard Visa Forbrugsforeningen PAYPAL