Det tredje øje
elevbog

U-landskalendermateriale, 2015 (Nepal)

Det tredje øje<br>elevbog
Det tredje øje
elevbog
Danida, Udenrigsministeriet, April 2015
Serier: Lande og regioner, Nepal, Børnenes U-landskalender - undervisningsmateriale til indskolingen
forfatter: Kim Langer
Varenr. 978-87-90656-40-9
Sprog: Dansk
64 sider
Elektroniske udgaver til download:
Pris DKK48,00
Læg i kurv

Årets elevbog – Det tredje øje – er omdrejningspunktet i hele undervisningsmaterialet. Det er en spændende fortælling skrevet af børnebogsforfatteren Kim Langer, inspireret af børnenes hverdagsliv og omverden i Nepal – både blandt migrantfamilierne i de isolerede bjergegne i det vestlige Himalaya og i hovedstaden Kathmandu.

Den handler om pigen Sita i Kathmandu og drengen Namduk i bjerglandsbyen ude vestpå. De er vokset op sammen og har været tætte venner, siden de var små, men nu bor de i hver sin ende af landet. Da Namduk pludselig kommer i fare, viser det sig, at de sammen kan løse farlige situationer med bedstefars sære amulet ”Det tredje øje”.

Kim Langers spændende og indlevende fortælling handler både om venskab, om at føle sig fremmed på et nyt sted, og om hvordan det er at være barn i et af verdens fattigste lande – i bjergene og i byen. Kim Langer har rejst i Nepal i flere omgange og har skrevet historien på baggrund af et indgående kendskab til landet og kulturen.

Bogen har masser af flotte fotos af Jeppe Gudmundsen-Holmgreen, der følger handlingen tæt. Der er også tegninger af børne-illustratoren Dorte Bengtson, der er tre eventyrlige læselet-fabler og der er faktabokse og temasider, som eleverne kan bruge i arbejdet med opgaverne.

Elevbogen er på 64 sider, men fortællingen er sat med storskrift og overkommelig i længden. Den rummer tekster med varierende længde og lix, og på hjemmesiden kan nye og svage læsere få læsestøtte til fortællingen og fablerne ved at se teksten og få den oplæst side for side. Bogen egner sig også godt til højtlæsning og er centrum for årets tre fagforløb med mange opgaver og samtaleemner.

Bestil enkelt-eksemplarer af lærervejledningen her
Bestil klassesæt her

Bøger af forfatter med samme navn:
2015 - Det tredje øje
klassesæt¤U-landskalendermateriale, 2015 (Nepal)
2015 - Det tredje øje
lærervejledning¤U-landskalendermateriale, 2015 (Nepal)
Ingen bestillinger
Dankort Diners Club Kort MasterCard Visa Forbrugsforeningen PAYPAL