Danmark - Bolivia

Landepolitikpapir 2013-2018

Danmark - Bolivia
Danmark - Bolivia
Danida, Udenrigsministeriet, Februar 2014
Serier: Latinamerika, Bolivia, Dansk udviklingssamarbejde
Varenr. 978-87-7087-790-9
Sprog: Dansk
Publikationen findes også påEngelsk
28 sider
Elektroniske udgaver til download:
"Danmark – Bolivia" udkommer ikke som en trykt udgivelse. Landepolitikpapiret er integreret i Danidas hjemmeside , og kan ses og downloades derfra, men PDf’en er også tilgængelig ovenfor. 

 

Se eventuelt også oversigten med landepolitikker på Danidas hjemmeside

  

Resumé:

Hovedfokus i et fortsat partnerskab med Bolivia vil være på fattigdomsbekæmpelse, bæredygtig udvikling og grøn vækst samt fremme af menneskerettighederne. Danmark har en interesse i at opretholde udviklingssamarbejdet i Sydamerika og i en fortsat dialog med Bolivia for at fremme Danmarks globale politiske prioriteter inden for menneskerettigheder, bæredygtig udvikling (grøn vækst), herunder klimaforandringer og biodiversitet (jf. Amazonas’ globale betydning) samt i at styrke handelsforbindelserne.
Bolivia befinder sig i en skrøbelig overgang fra udbredt fattig- dom og enorm ulighed, der især rammer oprindelige folk, til et konsolideret demokratisk og mere lige samfund baseret på retsstatsprincipper og bæredygtig udvikling. Et fortsat udviklingssamarbejde, hvilket er det primære danske politiske instrument, kan fremme en mere holdbar og stabil udvikling i denne overgangsfase.
Der er et stort potentiale for resultater i form af reduceret ulighed i relation til både indkomst og respekt for menneskerettighederne, nedbringelse af fattigdom og fremme af bæredygtig udvikling. Både fordi der er vilje i Bolivia til at fremme en rettighedsbaseret udvikling og på grund af den gensidige tillid, som er opbygget gennem et langvarigt dansk udviklingssamarbejde i landet.

 

Ingen bestillinger
Dankort Diners Club Kort MasterCard Visa Forbrugsforeningen PAYPAL