AV-materialer
Danidas AV-materialer

AV-materialer udlånes hos Public Diplomacy og Kommunikation i Udenrigsministeriet ved henvendelse pr. e-mail: pdk@um.dk.

Enkelte af Danidas AV-materialer kan bestilles via links på denne side. Materialerne er listet alfabetisk efter de lande, de handler om.
 

Afghanistan

Danmark i Afghanistan

Film om den danske indsats i Afghanistan.
Filmen giver et bredt indblik i den danske indsats, hvor målet er stabilitet og redskaberne er både militære og civile indsatser. Filmen forsøger at vise nogle af resultaterne, men også nogle af de udfordringer, der ligger stabiliseringen af Afghanistan. Mød bageren Rahima, bonden Ghulam, kvinderetsforkæmperen og andre der modtager dansk hjælp. Mød også de danske soldater, jordemoderen, polititræneren og andre danskere som har valgt at arbejde i Afghanistan.

 

Bestil DVD her


 

Bangladesh

Danida i Bangladesh
Produktion: Easy Film for Danida. Tilrettelæg.: Poul Kjar. År: 2002. Længde: 23 min.Version: Dansk.
En oplysningsfilm om Danidas arbejde og bistand i Bangladesh. Danida har støttet Bangladesh siden uafhængigheden i 1971, og landet er i dag en af de største modtagere af dansk bistand.
Filmen fortæller i korte træk Bangladesh's nyere historie og giver eksempler på, hvordan Danida arbejder i Bangladesh med sektorprogrambistand inden for vand- og sanitetssektoren, landbrug og transport. Man kommer desuden omkring bistandsindsatsen inden for andre områder som demokratisering, kvinders forhold, bekæmpelse af korruption og støtte til den private sektor. I filmen møder vi bl.a. bonden Nurul Mallik fra det sydlige Bangladesh, som har forøget sit udbytte efter at have deltaget i et program, der er støttet af Danida.


Der foreligger desuden en undervisnings cd-rom (
kan bestilles her ).

 

Prinsen af Bengalen

En eventyrlig historie om et venskab.

En film i tre dele, produceret i tilknytning til u-landskalenderen 2004

 

Bhutan

Bubber i verden (DVD)
Hvor svært kan det være!

6 dokumentarprogrammer om nogle af verdens allerstørste problemer.

Bestil DVD her

   

 

Bolivia

Bubber i verden (DVD)
Hvor svært kan det være!

6 dokumentarprogrammer om nogle af verdens allerstørste problemer.

Bestil DVD her

 


Danida i Bolivia - Rapport fra ingenmandsland
Produktion: Easy Film for Danida. Tilrettelæg.: Dorthe Vest Andersen. År: 2003. Længde: 24 min. Version: Dansk.
En film om oprindelige folk og udviklingsbistand i Bolivia, et af verdens fattigste lande.
Filmen fortæller historien om to unge, Natividad og Marco der begge kommer fra det samme indianske landsbyfællesskab i Bolivis højland - Ayllu Jila.
Landsbyen har en konflikt med det nærliggende vandkraftværk. Vandkraftværket har opdæmmet vandet og regulerer det for at kunne producere elekticitet. Men opdæmningen ødelægger landbruget, da indianerne ikke længere kan kontrollere vandtilstrømningen til markerne.
Indianerne har boet i området i århundreder, men de har ikke skøde på jorden. Derfor har de svært ved at stille krav til vandkraftværket. Konflikten påvirker Natividads og Marcos liv og deres fremtidsudsigter. Filmen følger Natividad og Marco igennem nogle afgørende dage: Landsbyen får besøg af landmålere fra det nationale jordreforminstitut. Det kan betyde, at landsbyens beboere får skøde på deres jord og dermed kommer til at stå stærkere over for vandkraftværket.
Bestil VHS her


Der foreligger desuden en undervisnings cd-rom

 

   

Burma

Børnene på Mandarinbjerget

3 film om flygtningebørn fra Burma
En film i tre dele, produceret i tilknytning til u-landskalenderen 2005

 

 

Etiopien

Turen går til byen

Syv små film om børn i Etiopien

En film i syv dele, produceret i tilknytning til u-landskalenderen 2006


 

Ghana

Bubber i verden (DVD)
Hvor svært kan det være!

6 dokumentarprogrammer om nogle af verdens allerstørste problemer.

Bestil DVD her

 

 

Guatemala

Guatemala

10 små film om børn ved Atitlánsøen i Guatemala

En film i ti dele, produceret i tilknytning til u-landskalenderen 2007

 

   

Indonesien

Nørd på eventyr i Papua

3 film om Nørd på eventyr i Papua

En film i tre dele, produceret i tilknytning til u-landskalenderen 2010

 

 

Kenya

Kibera Kenya
19 små film om børns liv i slumbyen Kibera i Kenya

En film i nitten dele, produceret i tilknytning til u-landskalenderen 2009

 

 

Nicaragua

Danida i Nicaragua - Udvikling og miljø
Produktion: Easy Film for Danida. Tilrettelæg.: Poul Kjar. År: 2003. Længde: 25 min. Version: Dansk.
Nicaraguas nyere historie er præget af voldsomme omvæltninger. En revolution der afskaffede et brutalt diktatur, borgerkrig, en amerikansk handelsblokade og naturkatastrofer. Et spædt demokrati - hæmmet af en enorm gæld, korruption og magtmisbrug, der har efterladt landet som det næstfattigste i Syd- og Mellemamerika. Danida har støttet Nicaragua siden begyndelsen af 80'erne sammen med en række danske private bistandsorganisationer.
Filmen er en rejse i miljøet i Nicaragua - fra regnskovsreservatet Indio Maíz over landbruget til hovedstaden Managua. Hovedpersonerne er to kvinder - Maribel, som er vagt i regnskovsreservatet, og bondekvinden Julia, som bor med sin store familie i landbrugsområdet op til regnskoven. Filmen handler om, hvordan miljøbeskyttelse og fattigdomsbekæmpelse er to sider af samme sag. Filmen fortæller desuden om Nicaraguas historie og kommer bredt omkring Danidas arbejde i landet.

Bestil VHS her


Der foreligger desuden en undervisnings cd-rom (
kan bestilles her ).

 

Tanzania

2015 Målene ( Undervisnings-cd-rom)

Et undervisnings- og oplysningsmateriale til gymnasiet og HF.

I 2000 vedtog verdens statsledere i FN otte mål for verdens udvikling - mål, som skal opfyldes i et samarbejde mellem verdens fattigste og verdens rigeste lande inden 2015. Denne cd-rom behandler de otte mål gennem artikler og interviews med udviklingseksperter og politikere. Cd-rom'en går i dybden med fire af målene, speciel i forhold til Tanzania. De fire mål er: Fattigdom og sult, ligestilling, hiv/aids og globalt partnerskab.

I en række medrivende artikler om mennesker i Tanzania sættes der ansigter og perspektiv på problemerne. De interviewede repræsenterer forskellige sider af det tanzanianske samfund - den unge gymnasieelev, den universitetsstuderende, den fattige håndværker, heksedoktorens søn, den driftige forretningsmand, de unge puger, som er smittet af ældre kærester, manden med to koner, regeringsrådgiveren og den indiske undertøjshandler.

Tilsammen giver de et mangelfacetteret billede af mennesker, som lever under vilkår. de færreste danske unge kan forestille sig.

Cd-rommen henvender sig til gymnasiet og HF og indeholder et righoldigt materiale af tekster, fotoarkiv og links, så eleverne selv kan arbejde videre med stoffet.

Bestil cd-rom her

 

 

Uganda

Bubber i verden (DVD)
Hvor svært kan det være!

6 dokumentarprogrammer om nogle af verdens allerstørste problemer.

Bestil DVD her

 

Uganda

18 små film om børn fra Karamoja i Uganda
En film i atten dele, produceret i tilknytning til u-landskalenderen 2008

 

 

Vietnam

Bubber i verden (DVD)
Hvor svært kan det være!

6 dokumentarprogrammer om nogle af verdens allerstørste problemer.

Bestil DVD her